Black clad larch extension to house in Georgeham, North Devon

Contemporary glazed link and black clad sports room updates this house in North Devon

This period property in Georgeham, a stone's throw from the wonderful North Devon coastline, needed to change and adapt to suit the evolving needs of its occupants. The existing house whilst large was poorly connected to the views both of the immediate garden and the wider coastal area.

Glass link and charred larch clad extension to house in Georegahm north devon

The house suffered as many older properties do by having small windows, low ceilings and a very cellular floorplan meaning that the family could not all be in the same spaces during the day so ended up dispersing throughout the house missing the opportunities of family time.

The family have a passion for outdoor activities - in particular surfing - making the most of their wonderful location near Putsborough, Croyde, and Woolacombe. They wanted to create a home that was more suited to their outdoor lifestyle along with storing an enviable collection of surfboards. 

As the house was quite large there was not need to create large extensions to unlock the family's challenge, but instead to craft a simple, well detailed and executed design combining interior design as well as exterior changes. As a practice we are passionate about the use of materials and it is wonderful when a client is on board with this approach, enabling us to investigate material options whilst creating spaces they desire. 

The use of charred larch added quality and texture to the building whilst also offering a counterpose to the existing white render box. To link the two elements a minimal glazed link incorporating space for entertainment and a wine cellar enabled us to develop a plan that felt balanced and well refined.

Internally, the focus on a simple light and elegant interior design concept married well with bespoke staircase and joinery, which will ensure that this house offers a modern beach style look with the comforts of a family home.

    ⟵ Last project Next project ⟶